Kalastajille.fi

Kalastajille.fi oli kalastajille ja muille aiheesta kiinnostuneille suunnattu yhteisöpalvelu. Palvelussa kalastajat pääsivät jakamaan omia saaliitaan ja saalispaikkojaan sekä keskustelemaan kalastukseen liittyvistä aiheista. Sivustoa piti yllä yksityinen toimija, joka edelleen harrastaa kalastusta intohimoisesti.

#

Asiakkaan tarpeena oli rakentaa kalastusaiheinen verkkoyhteisö oman harrastuksensa innoittamana. Pääideana uudelle palvelulle oli, että kalastajat pääsisivät merkkaamaan ylös saaliitaan sekä paikkoja, joista saaliit on pyydystetty. Tätä kantavaa ideaa haluttiin laajentaa yhteisömäiseksi, eli luoda kalastajille kanava kohdata muita lajin harrastajia ja keskustella kalastusaiheisista asioista. Lisäksi haluttiin mahdollisuus lisätä saalismerkkauksille kuvia.

Lähdimme toteuttamaan asiakkaan kanssa palvelua näiden ideoiden pohjalta jalostaen niitä toimivaksi konseptiksi palvelulle. Konsultoimme asiakasta palvelun suunnittelu- ja määrittelytyössä, jonka jälkeen palvelulle toteutettiin ulkoasu yhteistyössä graafikon kanssa. Vastasimme myös palvelun teknisestä kehityksestä.

#

Sivusto toteutettiin concrete5-sisällönhallintajärjestelmän avulla. Järjestelmää laajennettiin vastaamaan sivuston teknisiä tarpeita. Sivustolta löytyi muun muassa kaikki Suomen vesistöt sisältävä tietokanta sekä saalispaikan automaattinen tunnistaminen saaliiseen merkityn sijainnin perusteella. Sivusto hyödynsi myös HTML5:n Geolocation-rajapintaa käyttäjän sijaintitietojen selvittämiseksi. Sivusto toteutettiin nykystandardien mukaisesti responsiivisesti, eli se toimi sulavasti kaiken kokoisilla päätelaitteilla.

Lopputuloksena syntyi toimiva palvelukokonaisuus, joka on helppokäyttöinen ja helposti käyttäjien sisäistettävissä. Käyttäjät voivat palvelun avulla joko ylläpitää yksityisesti omaa kalastuspäiväkirjaansa, mihin he merkkasivat saaliinsa vain itsensä nähtäväksi, tai vaihtoehtoisesti jakaa saaliinsa kaikkien nähtäväksi. Keskustelutoiminto avasi myös yhteisön jäsenille helpon kanavan keskustella kalastuksesta.

Sivuston toiminta on sittemmin lopetettu palvelun ylläpitäjän toimesta, koska se ei saavuttanut tavoiteltuja käyttäjämääriään.

Tekniikat

PHP

concrete5

Kategoriat

Verkkoyhteisöt

Pyydä lisätietoja

info@mainiotech.fi
+358 50 565 06 87

Jätä yhteydenottopyyntö