Ruby

Ruby on ohjelmointikieli, joka tekee ohjelmoijan työstä tuottavaa, tehokasta ja hauskaa. Se on erittäin käytännöllinen ja selkeästi suunniteltu.

Rubyn perusidea on syntynyt ajatuksesta, että ohjelmointikielen tulisi seurata hyvän käyttöliittymän periaatteita: sen tulee olla ytimekäs, johdonmukainen ja joustava. Kielen kehittäjän mukaan koodin pitää palvella ihmisen tarpeita, ei koneiden.

Ruby on todellakin tehty ihmisille eikä koneille - koska ainakin nykypäivänä ihmiset kirjoittavat suurimman osan ohjelmistoista. Ruby-kielellä voi helposti kirjoittaa myös ohjelmakoodia, joka on ymmärrettävää jopa ohjelmointia osaamattomalle, koska kielen syntaksi muistuttaa hyvin paljon puhuttua englannin kieltä.

Ruby on kehittäjälle erittäin helposti lähestyttävä ja johdonmukainen kieli. Sen oppiminen ja ymmärtäminen on helppoa. Kieli on myös hyvin tuottava, koska simppelin syntaksinsa ansiosta asiat on yksinkertaista kuvata kyseisellä kielellä. Ruby on myös hyvin joustava, minkä ansiosta esimerkiksi olemassa olevia kirjastoja on helppo ja nopea muokata vastaamaan kunkin projektin tarpeita.

Ryby-kieleen integroidun RubyGems-pakettihallinnan kautta on saatavilla monia valmiita ohjelmistokomponentteja. Nämä monesti nopeuttavat kehitysprosessia tarjoten tietyn tarvittavan komponentin valmiina. Suurin osa RubyGems-palvelun kirjastoista on lisensoitu avoimen lähdekoodin lisenssillä, mikä tekee niistä helposti yhdistettäviä lähes mihin tahansa projektiin.

Ruby on kielenä laajalle levinnyt ja sitä käyttävät monet isotkin organisaatiot. Rubya käyttävät tiettävästi muun muassa Google, NASA, Motorola, Alcatel-Lucent, sekä erittäin suositun Ruby on Rails -ohjelmistokehyksen kautta monet muutkin tunnetut yritykset. Myös me toteutamme projekteja kyseisen ohjelmistokehyksen avulla.

Haluatko kuulla lisää?

+358 50 565 06 87
info@mainiotech.fi

Voit ottaa yhteyttä myös alla olevalla lomakkeella.