Avoin lähdekoodi

Avoin lähdekoodi on merkittävä osa nykypäivän ohjelmistokehitystä. Sen avulla voidaan ratkaista monia verkkopalveluiden kehityksessä esiintyviä ongelmia nopeasti hyvin testattujen komponenttien avulla. Joissain projekteissamme voi myös osana kehitystyötä syntyä uusia avoimen lähdekoodin komponentteja, mikä hyödyttää sekä asiakasta komponenttien elinkaaren aikana että koko avoimen lähdekoodin yhteisöä.

Hyödynnämme toteutuksissamme ja asiakasprojekteissamme erittäin paljon avoimen lähdekoodin ohjelmistoja sekä ohjelmakomponentteja. Kiitoksena tarjoamme omaa osaamistamme takaisin avoimen lähdekoodin yhteisölle osallistumalla kyseisten ohjelmistojen ja komponenttien kehitykseen. Kehitämme myös omia ohjelmistoja ja komponentteja, jotka jaamme eteenpäin avoimen lähdekoodin lisenssillä.

Koemme, että saatuamme hyötyä avoimen lähdekoodin ohjelmistoista ja ohjelmakomponenteista, on velvollisuutenamme antaa jotain myös takaisin. Nämä kontribuutiot auttavat myös asiakkaitamme, koska ne pitävät huolen siitä, että käyttämämme ohjelmistot ja komponentit toimivat myös jatkossa ja pitkälle tulevaisuuteen. Lisäksi ne varmistavat sen, että esimerkiksi tehdyt bugikorjaukset ovat mukana myös uusissa ohjelmistoversioissa, mikä alentaa asiakkaan ylläpitokustannuksia.

Korjaamme säännöllisesti käyttämissämme järjestelmässä esiintyviä bugeja ja toteutamme niihin lisäominaisuuksia. Lisäksi olemme toteuttaneet näille järjestelmille useita avoimen lähdekoodin laajennuksia, joita käytämme säännöllisesti myös asiakasprojekteissamme.

Avoimen lähdekoodin projekteihimme sekä avoimen lähdekoodin kontribuutioihimme pääset tutustumaan GitHub-profiilistamme. Osa avoimen lähdekoodin projekteistamme on vain omaksi iloksemme ja teemme niitä aidosta intohimosta ohjelmistokehitystä kohtaan.

Haluatko kuulla lisää?

+358 50 565 06 87
info@mainiotech.fi

Voit ottaa yhteyttä myös alla olevalla lomakkeella.