Järjestelmä­ympäristöt

Jokainen digitaalinen palvelu tarvitsee tuekseen toimintavarman ympäristön. Palveluiden pitää vastata niiden käyttäjämääriin reaaliaikaisesti ja mahdollisimman nopeasti.

Järjestelmäympäristöt ovat avainasemassa ohjelmistokehityksesssä. Ottamalla ne huomioon pystymme palvelemaan asiakkaitamme parhaiten. Ymmärrämme myös, milloin pilviympäristöt tuovat hyötyä ja milloin ne eivät ole välttämättömiä.

Emme ainoastaan luo koodia, vaan huomioimme koko ohjelmistokehityksen ja -ylläpidon elinkaaren. Järjestelmäympäristöjen ymmärrys on erittäin tärkeässä roolissa, koska ilman ympäristöä kukaan ei pääse käyttämään ohjelmistoa, vaikka sen koodi ja käytettävyys olisivatkin ensiluokkaisia.

On siis selvää, että jokainen palvelu tarvitsee ympärilleen luotettavan ja kuhunkin tarpeeseen soveltuvan järjestelmäympäristön. Verkkopalveluiden osalta tämä yleensä tarkoittaa palvelinympäristön rakennusta ja ylläpitoa.

Osaamme rakentaa niin yksikertaisia, pienen käyttäjämäärän kustannustehokkaita ympäristöjä kuin järeitä, suuren käyttäjämäärän luotettavia palvelinympäristöjä, joissa käyttäjätaakkaa jaetaan useammalle palvelimelle. Työkalupakkiimme sisältyvät muun muassa Linux, HAProxy, Nginx, Apache, MySQL, Galera Cluster ja Chef.

Pilviympäristöistä meille ovat tuttuja muun muassa Amazon AWS, Rackspace ja Digital Ocean. Pilviympäristöt soveltuvat etenkin tilanteisiin, joissa sivuston kävijämäärä vaihtelee esimerkiksi vuorokaudenajan mukaan, tai esimerkiksi tapauksin, joissa sosiaalisen median aiheuttamiin kävijäpiikkeihin halutaan varautua nostamalla tilapäisesti palvelinympäristön kapasiteettia nopealla aikataululla. Pilviympäristöjen avulla tämä voidaan toteuttaa helposti ja kustannustehokkaasti. Ympäristön resurssien skaalaus voidaan myös automatisoida pilviympäristöistä löytyvien rajapintojen ansiosta.

Haluatko kuulla lisää?

+358 50 565 06 87
info@mainiotech.fi

Voit ottaa yhteyttä myös alla olevalla lomakkeella.