Ruby on Rails

Ruby on Rails on avoimen lähdekoodin ohjelmistokehys, joka tarjoaa valmiina erilaisia työkaluja ja toimintoja modernien verkkopalveluiden kehitykseen. Kyseinen ohjelmistokehys on rakennettu Ruby-ohjelmointikielen avulla ja se on alun perin tehty helpottamaan Basecamp-ohjelmiston kehittämistä. Kehyksen avoimen lähdekoodin ensimmäinen versio julkaistiin kaiken kansan saatavaksi vuonna 2005.

Ruby on Rails soveltuu erittäin hyvin monimutkaisien verkkopalveluiden rakentamiseen. Ruby on ohjelmointikielenä hyvin joustava, minkä ansiosta se mukautuu muuttuviin tarpeisiin. Kehittäjille kieli on myös helposti lähestyttävä. Ruby on Rails puolestaan tarjoaa ohjelmistokehittäjälle oivan työkalupakin verkkopalveluiden kehittämiseen.

Ryby-kieleen integroidun RubyGems-pakettihallinnan edut pätevät luonnollisesti myös Rails-applikaatioiden kanssa. Kyseisen pakettihallinan kautta on saatavilla monia valmiita ohjelmistokomponentteja. Nämä nopeuttavat kehitysprosessia tarjoamalla osan tarvittavasta toiminnallisuudesta valmiina. Suurin osa RubyGems-palvelun kirjastoista on lisensoitu avoimen lähdekoodin lisenssillä, mikä tekee niistä helposti käytettäviä ja yhdistettäviä lähes mihin tahansa projektiin.

Ruby on Rails -kehystä käyttävät muun muassa isot tunnetut palvelut, kuten Airbnb, Basecamp, GitHub, Groupon, Indiegogo, Kickstarter ja Shopify. Ohjelmistokehys on myös startup-yrityksien suosiossa.

Suosimme Ruby on Rails:ia projekteissa, jotka toteutetaan niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Käytännössä tämä tarkoittaa siis täysin uusia projekteja, joissa ei ole ”teknistä häntää”, eli aiempaa kehitystä alla, mikä rajoittaisi tehtäviä valintoja.

Haluatko kuulla lisää?

+358 50 565 06 87
info@mainiotech.fi

Voit ottaa yhteyttä myös alla olevalla lomakkeella.