HTML5

HTML5 kattaa terminä kaikki moderniin käyttöliittymäkehitykseen liittyvät komponentit, kun puhutaan web-tekniikoista. HTML5 on siis käsitteenä paljon muutakin kuin HTML-merkkikielen versio viisi.

HTML5-termi sisältää teknologioita, kuten HTML, CSS ja JavaScript, joita tarvitaan nykyaikaisten käyttöliittymien toteuttamiseen verkkoselaimen tai muun kyseisiä kieliä tulkitsevan ohjelmiston avulla. Termi käsittää myös uudenlaiset JavaScript-rajapinnat, jotka mahdollistavat muun muassa paremman interaktion erilaisten lisälaitteiden, kuten GPS-piirin sekä video- ja audiolaitteiden, kanssa.

HTML5:n avulla voidaan nykyään kehittää käyttöliittymiä lähes mihin tahansa ympäristöön. Kyseiset tekniikat on alun perin suunniteltu selainympäristöön, mutta HTML5:n avulla voidaan myös rakentaa esimerkiksi mobiili- ja tablet-applikaatioita sekä työpöytäohjelmistoja. Tietyissä tapauksissa käyttöliittymän kehittäminen HTML5-tekniikoilla voi siis säästää merkittävästi resursseja, kun samoja komponentteja voidaan soveltaa useassa eri paikassa.

HTML5:n avulla voidaan toteuttaa myös puhtaissa web-applikaatioissa paljon enemmän kuin perinteisillä web-tekniikoilla. HTML5-rajapinnat tarjoavat uusia tapoja keskustella erilaisten päätelaitteiden kanssa. Kyseiset rajapinnat avaavat siis enemmän mahdollisuuksia toteuttaa kaikenlaisia applikaatioita ainoastaan web-tekniikoilla, koska tietoa laitteesta ja sen ympäristöstä on enemmän saatavilla. Ne auttavat myös sellaisten ratkaisujen kehittämisessä, joita on perinteisesti ollut hankala toteuttaa puhtaasti web-tekniikoilla. Esimerkiksi Web Sockets -rajapinta mahdollistaa reaaliaikaisen kommunikoinnin päätelaitteen ja palvelinohjelmiston välillä.

Toteutamme HTML5:n avulla kaikentyyppisiä käyttöliittymiä erilaisiin tarpeisiin. Lähtökohtaisesti käytämme kyseisiä tekniikoita kaikkien käyttöliittymien rakentamiseen, mikäli se vain on järkevää. Näemme näiden tekniikoiden suurimpina hyötyinä niiden sovellettavuuden useisiin eri ympäristöihin sekä sen, että ne ovat alalla hyvin tunnettuja, mikä tarkoittaa hyvää resurssien saatavuutta.

Haluatko kuulla lisää?

+358 50 565 06 87
info@mainiotech.fi

Voit ottaa yhteyttä myös alla olevalla lomakkeella.